Azarkan vs Wilders 1-0

Tijdens de jaarlijkse Algemene Beschouwingen heeft Farid Azarkan, voorzitter van de driekoppige fractie van DENK, genadeloos uitgehaald naar Geert Wilders.
Lees verder

Onderdak in moskee leidt Oekraïner naar Islam

Voronko Urko, een gehandicapte man uit Oekraïne, heeft aan het einde van de zomer de shahada uitgesproken tijdens zijn langdurig verblijf in een moskee.
Lees verder

Duizenden demonstranten Turkije eisen verbod LHBTI-groepen

Afgelopen zondag heeft er in Istanboel een massademonstratie plaatsgevonden van groepen die willen dat LHBTI-organisaties worden verboden in Turkije.
Lees verder

Actieplan: hijab bij politie en excuus slavernij

In het eerste ‘Actieplan’ van de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) staat dat het dragen van religieuze uitingen moet worden toestaan bij politie en boa’s.
Lees verder

Nederlandse uitreiziger sterft in Oekraïne

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat er een Nederlandse uitreiziger is omgekomen in het Oost-Europees conflictgebied.
Lees verder

Marvel Comics introduceert Israëlische superheld

Meer dan veertig jaar nadat de Israëlische stripheld Sabra werd geïntroduceerd, is Marvel Comics (dat tegenwoordig onder Disney valt) van plan haar een rol te geven in de film “Captain America: New World Order”, die in 2024 moet uitkomen.
Lees verder

Saoedi-Arabië gaat alcohol schenken op strandeiland

De $500 miljard kostende megastad Neom in Saoedi-Arabië is van plan alcohol te schenken op een strandresort dat volgend jaar wordt geopend, aldus een bericht in de Wall Street Journal (WSJ).
Lees verder

Gemeenteraad Amsterdam wil einde boerkaverbod

Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad wil dat de wet op gezichtsbedekkende kleding (in de volksmond het boerkaverbod genoemd) na drie jaar wordt ingetrokken.
Lees verder

Voorstel hoofddoekverbod Denemarken leidt tot protesten

Een nieuw adviesrapport om de hoofddoek op Deense basisscholen te verbieden heeft geleid tot debat en protesten in het Scandinavische land.
Lees verder

China hongert Oeigoeren uit in eigen huis

In de Chinese provincie Xinjiang worden de daar wonende islamitische Oeigoeren uitgehongerd in hun eigen huis.
Lees verder

Preek en oproep gebed in Saoedi-Arabië via robots

Saoedi-Arabië zet sinds dit weekend in de Grote Moskee van Mekka verschillende robots in die zijn uitgerust met kunstmatige-intelligentietechnologie.
Lees verder

Jamaica verwelkomt eerste vrouwelijke moslimpiloot

Hassanah Al-Saba kreeg op 29 augustus haar ‘wings’ (pilotenbadge) en werd daarmee de eerste vrouwelijke moslimpiloot van Jamaica.
Lees verder

Moskee verschijnt van onder water

In de deelstaat Bihar – in het oosten van India – is er door de droogte een moskee tevoorschijn gekomen die bijna 40 jaar lang onder water stond.
Lees verder

NOS-correspondent Nasrah Habiballah bedolven onder racistische berichten

De aanstelling van Nasrah Habiballah als nieuwe NOS-correspondent in “Israël en de Palestijnse gebieden” heeft heeft geleid tot een lawine van racistische en seksistische berichten.
Lees verder

Was koningin Elizabeth een afstammeling van de Profeet?

Gisteren, 8 september 2022, overleed de Britse Koningin Elizabeth II op 96-jarige leeftijd.
Lees verder

Golfstaten waarschuwen Netflix voor LHBTI-video’s die “strijdig” zijn met de islam

Verschillende Golfstaten hebben gedreigd Netflix aan te klagen in verband met het uitzenden van video’s die in strijd zijn met de islam.
Lees verder

Eerste Australische senator met hijab

De beëdiging van senator Fatima Payman, die deze zomer plaatsvond, was een historisch moment in de parlementaire geschiedenis van Australië.
Lees verder

Frankrijk zet imam land uit

De hoogste Franse rechtbank heeft groen licht gegeven voor de uitwijzing van de prominente imam Hassan Iquioussen, zo heeft Gerald Darmanin, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, afgelopen dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Spotprenten-cartoonist Vilks omgekomen bij ongeluk

De Zweedse cartoonist Lars Vilks is afgelopen zondag bij een auto-ongeluk omgekomen.
Lees verder

ING investeert miljarden in illegale nederzettingen

ING, pensioenfonds ABP en zes andere Nederlandse financiers hebben sinds 2018 zo’n 8 miljard euro geïnvesteerd in bedrijven die geld verdienen aan illegale Israëlische nederzettingen.
Lees verder

Peter R. de Vries is zojuist neergeschoten in Amsterdam

De misdaadjournalist werd al langere tijd bedreigd.
Lees verder

Bierflesje door ruit Westermoskee Amsterdam

De Westermoskee in Amsterdam is opnieuw doel geweest van vandalisme.
Lees verder