New York

Moslima in gezicht gestoken door islamofoob

Redactie
29 november 2022 om 11:25
Leestijd 1 minuut
Array

Afgelopen week kreeg een 28-jarige moslima de schrik van haar leven. In de New Yorkse Metro werden zij en een dappere passant die in wilde grijpen, gestoken en bekrast met een mes.

Dinsdagavond omstreeks 22.30 uur plaatselijke tijd, maakte een onbekende man in de metro richting Brooklyn, avances richting de zuster. Toen zij hem negeerde, greep hij haar plotseling vast, maakte heftige anti-moslimopmerkingen en stak vervolgens verschillende keren met een mes in de zijkant van haar gezicht.

Een 29-jarige onderwijzer, ene John Catania, besloot in een fractie van een seconde in te grijpen maar werd eveneens aangevallen door de dader. Hij sneed en stak in de nek van de heer Catania.

Zowel de moslima in kwestie als de omstander die ingreep, lagen bloedend op de grond terwijl de verdachte wegvluchtte uit de metro. De steekgrage crimineel is nog niet gepakt. Het betreft, op basis van ooggetuigen en camerabeelden, een lange man, dakloos en volledig in het zwart gekleed. Hij is bekend bij de politie en heeft zich vaker agressief gedragen naar moslima’s. De politie is hem op het spoor.

De toestand van de slachtoffers is inmiddels gelukkig stabiel.

Colofon © 2024