Bedevaart

DJ Khaled en Mike Tyson op Umrah

Redactie
13 december 2022 om 11:38
Leestijd 5 minuten
Array

De beroemde rapper en platenproducent DJ Khaled deelde vrijdag een video op Instagram waarin hij te zien is met bokslegende Mike Tyson in de heilige stad Mekka.

Op de videobeelden is te zien hoe Khalid en Tyson bidden nabij de Kaäba en de Umrah verrichten. De voormalige meervoudige bokskampioen bekeerde zich tot de Islam toen hij in 1992 in de gevangenis zat. DJ Khalid, wiens eigenlijke naam Khaled Mohamed Khaled luidt, werd geboren in een islamitische familie en kreeg de boodschap van huis uit mee.

“Op het moment dat ik Mekka binnenliep kwamen de tranen in mijn ogen. Tranen van vreugde. Mijn hele leven wilde ik al gaan om te bidden en mijn dankbaarheid aan Allah te tonen,” schreef Khaled.

De platenproducent is aan het eind van de video ook te zien terwijl hij zijn dankbaarheid uit naar zijn vriend Tyson voor het faciliteren van ‘deze mooie ervaring’.

In de commentaren onder het Instagram-bericht worden de beroemdheden gefeliciteerd en spreken velen de hoop uit dat met name de rapper een nieuwe weg is ingeslagen, een weg die breekt met zijn oude leven waarin vaak teksten en handelingen centraal stonden die niet samengaan met de islam.


Colofon © 2024