Bedevaart

Saudi-Arabië beperkt aantal Umrah vergunningen

Redactie
6 januari 2022 om 13:02
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: AP/Amr Nabil

Door een toename van het aantal COVID-19 gevallen heeft het minsterie van Bedevaart en Umrah besloten de afgifte van Umrah-vergunningen te beperken tot één vergunning per tien dagen.

Eerder had het ministerie alle capaciteitsbeperkingen opgeheven en konden bezoekers zonder wachttijd een vergunning krijgen. Maar nu zijn de voorzorgsmaatregelen voor de Twee Heilige Moskeeën dus weer aangescherpt.

Het doel van de aanscherping is om de mensenmassa’s onder controle te kunnen houden en ruimte te scheppen voor voldoende sociale en fysieke afstand tijdens de tawaaf (het ritueel van rondes maken om de Ka’aba) en de gebeden in de mataaf (het witte plein direct om de Ka’aba heen).

 

 


Colofon © 2024