Bedevaart

Danjuma: niet Qatar maar Mekka

Redactie
28 november 2022 om 13:06
Leestijd 1 minuut
Array

Arnaut Groeneveld, beter bekend onder zijn tweede naam Danjuma, werd helaas niet voor het Nederlands elftal geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal. Hierdoor mist het megatalent het wereldkampioenschap voetbal in Qatar.

Maar zoals bekend is Danjuma een moslim die zijn geloof serieus neemt. Hij stelde in een eerder interview: “Ik put veel kracht uit de islam en het helpt me ook door het leven.” Dat dit niet enkel woorden zijn blijkt wel uit de bestemming die hij koos nadat hij hoorde dat hij niet bij de Oranje-selectie zat. Danjuma reisde in plaats van Qatar af naar de heilige stad Mekka.

De 25-jarige middenvelder van het Spaanse Villarreal CF is momenteel in Saoedi-Arabië vanwege de umrah, de zogeheten kleine bedevaart.


Colofon © 2024