Natuurramp

Indonesiërs bidden op straat na aardbeving

Redactie
26 november 2022 om 14:45
Leestijd 1 minuut
Array

Honderden Indonesiërs hebben vrijdag in de stad Cianjur in de open lucht gebeden, naast rijstvelden en op straat. Het is een direct gevolg van de verwoestende aardbeving die eerder een groot deel van West-Java trof en meer dan 300 doden veroorzaakte.

Een lokale imam, Muhamad Jamhur, leidde het gebed op een volleybalveld, op slechts 200 meter van de moskee waarvan de muren gebarsten waren, de ramen verbrijzeld en de entree ingestort.

“Na de ramp zijn we nog steeds bang en bestaat er groot instortingsgevaar. We moesten daarom nu op dit volleybalveld samenkomen voor het vrijdaggebed. Ook is er behoefte aan steun. De verliezen zijn immers groot. Materieel, maar meer nog het verlies van dierbaren uiteraard. Maar we vertrouwen op Allah,” aldus de 52-jarige imam.

Het berggebied – waar veel rouwende en getraumatiseerde inwoners in tenten schuilen, in afwachting van voedsel, water en medicijnen – wordt nog steeds geteisterd door naschokken en zware regenval.


Colofon © 2024