Trots

Sprookje duurt voort: Marokko bij beste vier van de wereld

Redactie
10 december 2022 om 19:36
Leestijd 1 minuut
Array

Marokko is nog niet klaar op het WK 2022. De trots van Afrika en de islamitische wereld versloeg opnieuw een Europese grootmacht. Op weg naar de halve finales werd het Portugal van Christiano Ronaldo opzij gezet: 1-0!

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel vlak voor rust, in de 42e minuut, toen Youssef En-Nesyri de bal hoog in de lucht langs de keeper kopte. En-Nesyri is de eerste Marokkaanse speler die op twee WK’s scoort.

Behalve het prachtige doelpunt, was het vooral Marokko’s verdediging die opnieuw schitterde. Doelman Yassine “Bono” Bounou is nog steeds de enige keeper op dit WK die niet gepasseerd is door een tegenstander. Kroatië, België, Canada, Spanje en Portugal wisten allen niet te scoren (het doelpunt van Canada was een eigen doelpunt van Marokko).

Marokko schrijft met deze overwinning geschiedenis omdat het zowel het eerste islamitische als het eerste Afrikaanse land is dat zich weet te plaatsen voor de halve finales van een wereldkampioenschap voetbal.

Marokko’s volgende tegenstander zal de winnaar zijn van de wedstrijd Frankrijk – Engeland.


Colofon © 2024