Trots

Wetenschapper Marokko vindt snelste lithiumbatterij ter wereld uit

Redactie
5 oktober 2022 om 14:08
Leestijd 1 minuut
Array

De Marokkaanse topwetenschapper, ingenieur Rachid Yazami, heeft lithium batterijen uitgevonden die er slechts 10 minuten over doen om een elektrische auto op te laden, waarmee hij het wereldrecord voor oplaadsnelheid met liefst 20 minuten verbreekt.

Yazami zei afgelopen dinsdag op het Digital Energy Forum in Casablanca dat zijn nieuwe batterijen drie keer sneller opladen dan die van Tesla, die er een uur over doen – een voorheen onbereikbaar record – om een elektrische auto volledig op te laden.

Hij legde verder uit dat lithiumbatterijen worden gebruikt als energie voor elektrisch autovervoer, waarbij hij opmerkte dat in de toekomst de nadruk zou liggen op “alles wat elektrisch is”. Aangezien de meeste auto’s over tien jaar hybride zullen zijn, betoogde Yazami, dat het dringend noodzakelijk is dat Marokko zich nu richt op de productie van schone energie en nadenkt over de manier waarop deze wordt opgeslagen en gebruikt in elektrische auto’s.

De opmerkingen van de wetenschapper komen op het moment dat Marokko herhaaldelijk heeft aangegeven de groene transitie te willen omarmen.


Colofon © 2024