Trots

Salah gekozen tot bedrijfshulpverlener van het jaar

Redactie
8 november 2022 om 13:44
Leestijd 1 minuut
Array
© Omroep West

Abdelmaiyd Salah werd uit liefst 500.000 bhv’ers gekozen als dé hulpverlener van het jaar.

Hoewel de heer Salah in een vraaggesprek met Omroep West aangeeft de cursus in de eerste plaats te hebben gedaan om – in geval van nood – leden van het eigen gezin te kunnen helpen, kwam de instructietraining afgelopen jaar ook goed van pas tijdens een werkdiner.

Abdelmaiyd, lid van de ondernemingsraad van Rijkswaterstaat, zag hoe een collega zich verslikte en vervolgens steeds heftiger naar adem hapte. Salah greep snel in en paste de zogeheten heimlichgreep toe. Na enkele grepen kon de ongelukkige collega weer ademhalen en werd zo gered van een gewisse dood.

Abdelmaiyd kwam dit jaar 4 keer eerder in actie als bedrijfshulpverlener. Hij ontving maandag behalve de eer en titel tevens een cheque van €1.000 om te besteden aan een zorggerelateerd goed doel.


Colofon © 2024