Trots

Islam groeit in Canada: tweede godsdienst

Redactie
6 november 2022 om 13:33
Leestijd 1 minuut
Array

Het katholicisme, de grootste godsdienst in Canada, krimpt fors. Tegelijkertijd groeit de islam aanzienlijk in het tweede grootste land ter wereld.

Hoewel nog bijna 55% van de bevolking zich rekent tot een christelijke stroming, is de islam – met bijna 6% – inmiddels de grootste niet-christelijke godsdienst van Canada.

Daar waar eind jaren ‘90 nog meer dan 80% van de Canadezen zich tot de (brede) christelijke kerk rekende, is dit percentage dus met bijna 30%-punten gedaald. Ter vergelijking: het percentage moslims is sindsdien gestegen met 500%. Dit is één van de meest opmerkelijke bevindingen van een groot tienjaarlijks nationaal sociologisch onderzoek.

Het meer dan 38 miljoen zielen tellende land wordt tevens geconfronteerd met een ontwikkeling die we in vrijwel alle westerse landen zien: secularisatie. Het percentage niet-religieuzen in Canada staat inmiddels op 38%. Een historisch hoog aantal.


Colofon © 2024