Arnhem

Grootste islamitische begraafplaats van Nederland

Redactie
20 januari 2023 om 18:46
Leestijd 1 minuut
Array

Deze week wordt in Arnhem de grootste islamitische begraafplaats van Nederland in gebruik genomen. Woensdag vindt er de eerste begrafenis plaats. Saïd Bouharrou, mede-initiatiefnemer, is enorm trots dat deze begraafplaats er nu eindelijk is: “Hij is ongeveer 12,5 hectare groot. Er kunnen zo’n 17.000 mensen begraven worden.”

Het heeft ongeveer tien jaar geduurd voordat de komst van de islamitische begraafplaats een feit was. Volgens Bouharrou heeft de coronapandemie hierin een versnelling teweeggebracht, omdat mensen hun dierbaren niet meer konden laten begraven in de landen van herkomst, veelal Marokko en Turkije.

Hij is blij dat mensen hun overledenen nu dichtbij kunnen bezoeken: “Tot voor kort was het heel moeilijk. Door de repatriëring kon je de overledenen, je dierbaren, eigenlijk alleen maar bezoeken tijdens vakanties.”

Om aan de behoefte van de 1 miljoen moslims in Nederland te voldoen, heeft Bouharrou de intentie om nog vier regionale begraafplaatsen te realiseren. Deze eerste stap is volgens hem een belangrijke stap in deze visie.

Colofon © 2024