Onderwijs

Toch voldoende steun islamitische scholen Den Haag

Redactie
1 november 2022 om 12:04
Leestijd 1 minuut

Lange tijd leek het erop dat er niet voldoende steunbetuigingen zouden worden opgehaald voor de twee nieuwe islamitische scholen in Den Haag, te weten één islamitische basisschool en één islamitische middelbare school. Uiteindelijk lukte dit gelukkig toch.

Het gaat om de schoolinitiatieven van SIION (Stichting Innoverend Islamitisch Onderwijs). Deze stichting haalde ook vorig jaar voldoende handtekeningen op om een aanvraag te mogen indienen bij het ministerie van OCW. Destijds wees het onderwijsdepartement de aanvraag voor de middelbare school echter af omdat de plannen voor het burgerschapsonderwijs onvoldoende zouden zijn gespecificeerd.

Het Aida College, zoals de school voor voortgezet onderwijs gaat heten, haalde dit jaar liefst 738 steunbetuigingen op, terwijl er 650 zijn vereist.

De nieuwe plannen worden deze week ingediend bij de Onderwijsinspectie. Als de minister die goedkeurt, opent de school haar deuren in 2024.


Colofon © 2022