Onderwijs

Lesmateriaal vol fouten, stereotypering en vooroordelen

Redactie
28 oktober 2021 om 13:39
Leestijd 1 minuut
Foto: Facebook

Op sociale media circuleren verschillende screenshots van lesmateriaal dat afkomstig is van het bedrijf Ardnas. Daarin staan veel vooroordelen over ouders met een Marokkaanse en Turkse afkomst. Ook worden de ‘belangrijkste’ begrippen en gebruiken van de islam onderwezen.

Los van de grove theologische fouten, zijn de genoemde gebruiken absoluut niet de ‘belangrijkste’ gebruiken. Het lesmateriaal werkt daarom stereotypering en vooroordelen over moslims in de hand.

Uit ander lesmateriaal dat IslamOmroep in handen heeft, blijkt dat andere geloven niet op dezelfde manier worden gepresenteerd. Ondanks deze amateuristische en schadelijke werkwijze, pretendeert Ardnas op haar website dat de informatie ‘met veel zorg’ zou zijn ‘samengesteld door ervaren professionals’.

Veel Nederlanders van Turkse en Marokkaanse komaf reageren erg verontwaardigd. IslamOmroep heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan Ardnas, maar daar is tot nu toe nog niet op gereageerd.


Colofon © 2022