Onderwijs

Reactie van bedrijf Ardnas op ‘stigmatiserend lesmateriaal’

Redactie
29 oktober 2021 om 16:19
Leestijd 1 minuut
Foto: Pexels

Op sociale media is veel ophef ontstaan over de lesstof van Ardnas. In een eerder bericht lieten we al zien welke fouten, stereotyperingen en vooroordelen erin stonden over Nederlanders van Turkse en Marokkaanse komaf. Het lesmateriaal geeft een vertekend beeld over de Nederlandse moslims.

Foto: Screenshot Mail IslamOmroep

De IslamOmroep kreeg zojuist een reactie van het bedrijf. Ze laten weten dat de desbetreffende pagina’s inmiddels door de uitgeverij zijn verwijderd. Ardnas ‘betreurt dat de pagina’s op deze wijze in een presentatie zijn verwerkt’. Ook in mei jl. was er ophef over discriminatie in lesstof van uitgeverij Noordhoff. Over deze kwestie stelde Tweede Kamerlid Niels van den Berge van GroenLinks toendertijd al Kamervragen. Ook Enes Yigit van DENK liet op zijn facebookpagina weten dat dit het zoveelste “lesmateriaal” is met ‘talloze stereotypen’ en dat hij namens DENK een motie gaat indienen in de gemeenteraad van Rotterdam om scholen tot actie op te roepen.


Colofon © 2022