Onderwijs

Nieuw gebouw voor groeiende islamitische basisschool Hidaya

Redactie
19 november 2021 om 11:26
Leestijd 1 minuut
Foto: IBS Hidaya

De islamitische basisschool Hidaya in Nijmegen-Zuid is een snel groeiende, populaire school die leerlingen uit de hele stad en omgeving aantrekt. Het huidige schoolgebouw aan de Heiweg is al jaren te klein.

“Vorig jaar hadden we 235 leerlingen, dit jaar begonnen we met 272 kinderen en we sluiten het jaar waarschijnlijk af met 290”, zegt schooldirecteur Ayhan Tonca.

”Er is veel vraag en we hebben ook ouders moeten teleurstellen.”

De gemeente presenteert deze week de plannen aan de buurt. Naast de nieuwe school komen er in de buurt ook een nieuwe sporthal met twee zaaldelen bij. Doel is om in 2023 te beginnen met de bouw, zodat de Hidaya-leerlingen het nieuwe schooljaar 2024-25 in het nieuwe pand kunnen beginnen.


Colofon © 2022