Onderwijs

Promovendus: “Moslims moeten strijden voor eigen scholen”

Redactie
18 augustus 2021 om 14:20
Leestijd 1 minuut
Foto: Facebook el Furkan

Het stichten van basisscholen is erg belangrijk als het gaat om de positie van moslims in Nederland. Dat is de conclusie van Bahaeddin Budak, die hij herhaalde in een interview met het AD. Budak promoveerde onlangs aan de Universiteit van Leiden op een onderzoek naar het islamitische basisonderwijs.

Islamitische basisscholen dragen er volgens de promovendus aan bij dat moslims hun identiteit niet verliezen. Dat moslimkinderen daarmee afgezonderd zouden worden van de samenleving is niet waar.

“Islamitische basisscholen zijn gewoon Nederlandse scholen, in de Nederlandse taal en met Nederlandse methodes. Alleen met een sausje eigen identiteit, zoals ook de katholieke, protestantse of joodse scholen dat hebben.”, aldus Budak.

Verder functioneren de islamitische basisscholen goed en levert deze vorm van onderwijs een goede bijdrage aan de integratie, zo betoogt de promovendus.


Colofon © 2022