LHBTI

Gemeente annuleert LHBTI-zitting met moskeeën

Redactie
17 oktober 2022 om 15:25
Leestijd 1 minuut
Array

De gemeente Amsterdam heeft de geplande LHBTI-zitting met moskeeën geannuleerd omdat er, na ophef dit weekend, te weinig animo bleek te zijn.

De gemeente wilde moskeeorganisaties aanvankelijk een verklaring laten ondertekenen waarin ze aangaven een positieve kracht te zijn in de stad, geweld tegen de LHBTI-gemeenschap te veroordelen en solidair te zijn met de slachtoffers.

Verschillende moskeeorganisaties gaven terecht aan grote problemen te hebben met het feit dat alleen islamitische gebedshuizen waren benaderd om deze verklaring te tekenen, dat de gemeente blijkbaar niet ziet dat de moskeeën altijd een positieve bijdrage hebben geleverd en dat het idee bestaat dat moskeeën een rol spelen in geweld jegens de LHBTI+-gemeenschap.

Vanuit de islamitische gemeenschap was de support voor de Amsterdamse moskeeën overweldigend. Onder meer ISN, Mili Görüs en de zogeheten K7 (bestaande uit SPIOR, SML, SMBZ, SIORH, SMUO, SMBZ en de samenwerkende moskeeën uit Gooi/Vechtstreek & Almere) lieten een schriftelijke steunverklaring uitgaan.

Of en wanneer er een vervolg gegeven wordt aan het initiatief van burgemeester Halsema is tot op heden onbekend.


Colofon © 2024