LHBTI

Duizenden demonstranten Turkije eisen verbod LHBTI-groepen

Redactie
22 september 2022 om 10:24
Leestijd 1 minuut
Array
Getty Images

Afgelopen zondag heeft er in Istanboel een massademonstratie plaatsgevonden van groepen die willen dat LHBTI-organisaties worden verboden in Turkije. 

De demonstratie droeg de naam “The Big Family Gathering”. Kursat Mican, één van de sprekers, zei dat de organisatoren meer dan 150.000 handtekeningen hebben verzameld waarmee ze het Turkse parlement willen bewegen om een nieuwe wet aan te nemen die LHBTI-propaganda verbiedt in films (op onder meer Netflix), via sociale media, de kunst en sport.

“Mensen zijn hier vandaag gekomen ondanks het regenachtige weer, omdat zij zich zorgen maken over hun kinderen en de toekomstige generaties. De overheid moet ingrijpen en de verspreiding van deze vunzigheid tegengaan”, aldus een bezoeker van de demonstratie.

De demonstratie leidde tot verontwaardiging bij LHBTI-organisaties, die de autoriteiten hadden opgeroepen de demonstratie te verbieden omdat deze zou aanzetten tot haat en geweld tegen homo’s.

LHBTI-parades, zoals de pride, zijn sinds 2015 overigens niet meer toegestaan in Turkije.


Colofon © 2024