LHBTI

Dappere Feyenoord-aanvoerder Kökçü draagt geen regenboogband

Redactie
16 oktober 2022 om 20:43
Leestijd 1 minuut
Array

Aanvoerder Orkun Kökçü van de grootste club uit Rotterdam, Feyenoord, heeft vandaag eenmalig afstand gedaan van de aanvoerdersband.

Vanwege de zogeheten “Coming Out Week” droegen alle aanvoerders van de teams in de Eredivisie een aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog, evenals de cornervlaggen en de microfoons van sommige reporters.

Kökçü gaf in een schriftelijke verklaring aan dat hij de band vanwege zijn religieuze overtuiging niet kon dragen. De moedige aanvoerder gaf een heldere en verbindende verklaring voor zijn besluit:

“Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt (…..) “Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten. Daarom voel ik me er niet comfortabel bij om deze aanvoerdersband te dragen.”

Feyenoord werd tijdens de wedstrijd tegen AZ, die de Rotterdammers overigens met 1-3 wonnen, geleid door Trauner, die Kökçü verving als captain van het team.


Colofon © 2024