LHBTI

Oud-sterspeler Egypte tegen Engelse LHBTI-campagne

Redactie
1 december 2021 om 16:36
Leestijd 2 minuten
Array
Foto: Middleeast.in-24

De belangrijkste Engelse voetbalcompetitie, de Premier League, moedigt spelers aan om deze week met bandjes, veters en aanvoerdersbanden in regenboogkleuren te spelen. De voetbalbond wil hiermee laten zien dat ze inclusief is en de LHBTI-gemeenschap steunt.

Mohamed Aboutrika, voormalig sterspeler van het Egyptisch elftal, heeft zich expliciet uitgesproken tegen deze campagne. Hij doet dit vanuit zijn rol als voetbalanalist bij het sport-kanaal beIN, dat onder meer de Engelse voetbalcompetitie uitzendt in Qatar.

Aboutrika stelt: “De promotie van deze levensstijl is een gevaarlijke ontwikkeling. We moeten het niet promoten maar juist opstaan tegen de normalisatie ervan. Deze levenswijze is in strijd met de Islam.” Verder doet hij de suggestie om de campagne zoveel mogelijk buiten de uitzendingen te houden en enkel beelden van de wedstrijden zelf te tonen.

Er wordt vanuit beIN momenteel gekeken of er eventueel actie wordt ondernomen tegen Aboutrika. Ook een woordvoerder van de Premier League heeft laten weten het oneens te zijn met de uitspraken van de analist: “De Premier League en haar clubs willen juist graag steun verlenen aan de LHBTI-gemeenschap en wil duidelijk maken dat voetbal er voor iedereen is.”

Behalve de Aboutrika hebben overigens ook diverse voetballers uit de Engelse competitie aangegeven niet mee te willen doen met de zogeheten ‘regenboogcampagne’.


Colofon © 2024