WK2022

Westerse media boycotten religieus deel openingsceremonie WK Qatar

Redactie
21 november 2022 om 10:54
Leestijd 2 minuten
Array
Foto: BeinSport

Het WK in Qatar is op spectaculaire wijze geopend – met vele supersterren – waaronder acteur Morgan Freeman, die optrad in een verbluffende openingsceremonie.

De Amerikaanse acteur was een meer dan verrassende verschijning op het podium, naast de zwaar gehandicapte Qatarese YouTube-ster Ghanim al-Muftah.

Freeman deelde een boodschap van eenheid: “Wat ons hier op dit moment verenigt is zoveel groter dan wat ons verdeelt. Hoe kunnen we het langer laten duren dan alleen vandaag?”

Ghanim Al-Muftah, een Qatarese activist voor gehandicapten, geboren met het zeldzame Caudaal Regressie Syndroom, verscheen samen met Freeman en zei tegen de menigte: “Iedereen is welkom.”

Toen Freeman de vraag stelde hoe zoveel verschillende volkeren en culturen samen kunnen komen als er maar één Waarheid is, antwoordde Al-Muftah aan de hand van de Koran. Hij reciteerde soera 49, ayat 13:

“O mensen, Wij hebben jullie uit een man en een vrouw geschapen en Wij hebben jullie tot volkeren en stammen gemaakt opdat jullie elkaar zouden kennen. De voortreffelijkste van jullie is bij God de godvrezendste. God is wetend en welingelicht.”

Het was de eerste keer in de geschiedenis dat de Heilige Koran werd gereciteerd bij de opening van een WK.

Des te meer viel het op dat westerse media zoals de BBC, maar ook de NPO in Nederland, (dit deel van) de openingsceremonie niet uitzonden en zo de prachtige boodschap van de islam probeerden te censureren.

 


Lees ook deze artikelen over WK2022

Oer-Marokkaans gevoel
Oer-Marokkaans gevoel

Hoewel mijn dochter van zes niet zo’n sterke band had met Marokko, sprong ze een gat in de lucht toen Portugal werd verslagen en Marokko doorging naar de halve finale.

 17 december 2022
Historische overwinning Marokko
Historische overwinning Marokko

Marokko heeft na een spectaculaire wedstrijd tegen de wereldkampioen van 2010, Spanje, een plek in de kwartfinale bemachtigd.

 6 december 2022
Alcoholverbod Qatar zorgt voor veilige voetbalsfeer vrouwen
Alcoholverbod Qatar zorgt voor veilige voetbalsfeer vrouwen

Een grote maar diverse groep van kenners en betrokkenen constateert dat het alcoholverbod dat in Qatar in en om de voetbalstadions geldt, een zeer groot pluspunt is van dit WK.

 3 december 2022
Saoedi-Arabië vernedert Argentinië
Saoedi-Arabië vernedert Argentinië

In een historische wedstrijd heeft Saoedi-Arabië tweevoudig wereldkampioen en huidig kampioen van Zuid-Amerika, het grote Argentinië, verslagen.

 22 november 2022
FIFA staat OneLove-band op WK niet toe
FIFA staat OneLove-band op WK niet toe

Het heeft er alle schijn van dat de FIFA het verbiedt om tijdens het WK in Qatar de OneLove -band te dragen.

 21 november 2022
FIFA-baas infantino hekelt hypocriet Europa inzake Qatar
FIFA-baas infantino hekelt hypocriet Europa inzake Qatar

FIFA-voorzitter Gianni Infantino haalde zaterdag uit naar Europese critici van het WK in Qatar.

 19 november 2022
Alcohol in Qatar alsnog verboden
Alcohol in Qatar alsnog verboden

Qatar gaat het drinken van alcohol op het WK toch niet toestaan.

 18 november 2022
Qatar hekelt Franse terreur-cartoon van nationaal voetbalteam
Qatar hekelt Franse terreur-cartoon van nationaal voetbalteam

Een cartoon van een Frans magazine, waarin Qatarese voetballers als terroristen worden afgeschilderd, heeft op de sociale media tot grote verontwaardiging geleid.

 13 november 2022
Emir Qatar klaar met kritiek
Emir Qatar klaar met kritiek

Qatar wordt onophoudelijk geconfronteerd met ongekende en ongefundeerde kritiek sinds het land zich kandidaat heeft gesteld voor het wereldkampioenschap voetbal, aldus emir sjeik Tamim bin Hamad al-Thani .

 26 oktober 2022
Palestijnse vlag als aanvoerdersband
Palestijnse vlag als aanvoerdersband

Arabische landen zijn via Twitter opgeroepen tijdens het aanstaande WK in Qatar, een aanvoerdersband te dragen in de kleuren van de Palestijnse vlag.

 29 september 2022

Colofon © 2024