WK2022

FIFA staat OneLove-band op WK niet toe

Redactie
21 november 2022 om 12:39
Leestijd 1 minuut
Foto: Marc Timmer

Het heeft er alle schijn van dat de FIFA het verbiedt om tijdens het WK in Qatar de OneLove -band te dragen. Dat meldt de Engelse krant The Telegraph.

De band is bedoeld om steun te betuigen aan de LHBTI-gemeenschap. Vanwege het islamitische karakter van Qatar willen met name enkele westerse landen een statement maken. Het is overigens dezelfde band waar ook in Nederland eerder ophef over is geweest. Toen weigerden de aanvoerders van Feyenoord en Excelsior vanwege hun geloofsovertuiging de band te dragen.

Ook Engeland wilde met de band op het WK spelen, eveneens om een statement te maken. Volgens de FIFA -regels moet echter officieel goedkeuring worden gegeven voor wijzigingen aan de kleding. De Engelsen hebben echter geen verzoek ingediend en dus ook geen goedkeuring gekregen. Dit geldt ook voor Nederland.

Concreet betekent dit dat Engeland, Nederland maar ook andere landen die in Qatar met de OneLove -band wilden spelen, dat niet meer kunnen doen. Kiezen ze ervoor om toch met de band te spelen, dan riskeert de aanvoerder een gele kaart aan het begin van iedere wedstrijd. De FIFA weigert namelijk de regels aan te passen.


Colofon © 2022