WK2022

Emir Qatar klaar met kritiek

Redactie
26 oktober 2022 om 11:36
Leestijd 1 minuut

Qatar wordt onophoudelijk geconfronteerd met ongekende en ongefundeerde kritiek sinds het land zich kandidaat heeft gesteld voor het wereldkampioenschap voetbal, aldus emir sjeik Tamim bin Hamad al-Thani .

“We gingen aanvankelijk in goed vertrouwen mee in de kritiek”, zei sjeik Tamim in een televisietoespraak over het beleid. Hij voegde eraan toe dat een deel van de eerste kritiek ook constructief was.

Maar, zo zei hij aanvullend, “de kritiek groeide uit tot een heuse lastercampagne van verzinsels en dubbele standaarden die zo heftig was dat het helaas veel mensen ertoe heeft aangezet om de werkelijke motieven achter de campagne in twijfel te trekken”.

Qatar, het eerste land in het Midden-Oosten dat het wereldkampioenschap voetbal organiseert, is onder zware internationale kritiek komen te staan wegens de werkomstandigheden van buitenlandse arbeiders en enkele restrictieve sociale wetten.

De emir sprak een vergadering toe van de zogeheten Shura-raad van de Arabische Golfstaat.

Qatar verwacht 1,2 miljoen bezoekers tijdens het toernooi, wat een ongekende logistieke en politionele operatie is voor het kleine land.


Colofon © 2022