verkiezingen

Moslims laten Joe Biden vallen tijdens verkiezingen

Redactie
29 februari 2024 om 10:47
Leestijd 2 minuten
Array

In 2020 won Joe Biden de verkiezingen van de toenmalige president Donald Trump. In sommige staten, onder meer in Michigan, ging het echter om slechts iets meer dan 150.000 stemmen. Het verschil was veel minder groot dan vele peilbureaus hadden voorspeld.

Twee deels overlappende groepen kiezers hielpen Biden destijds nog de overwinning te behalen in Michigan en in andere cruciale swingstaten, waaronder Pennsylvania en Wisconsin: de Amerikaanse moslims en Arabische Amerikanen.

Nu, vier jaar later, zullen Biden en Trump zeer waarschijnlijk opnieuw tegenover elkaar staan in november. De huidige Democratische kandidaat en president, Joe Biden, wordt echter geconfronteerd met toenemende weerstand van dezelfde kiezers.

De groeiende verontwaardiging over de steun van Washington aan Israël, bij de ongekende bombardementen op Gaza, zorgt ervoor dat Arabisch-Amerikaanse en moslimkiezers de president niet langer steunen. Men stelt dat de militaire steun aan Israël Amerika medeplichtig maakt aan de grootste openlijke moordpartij in de recente geschiedenis. Het dodental aan Palestijnse kant is sinds 7 oktober gestegen tot meer dan 30.000, velen van hen kinderen.

In Michigan, waar de voorverkiezingen deze week plaatsvonden, hebben grote groepen voormalige Biden-kiezers een convenant gesloten om de herverkiezing van de democratische kandidaat te dwarsbomen. Wil Biden als nog kunnen rekenen op de steun dan dienen diverse eisen te worden ingewilligd. Zo vraagt men om een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza, de vrijlating van politieke gevangenen en het stopzetten van de militaire steun aan Israël.

Behalve door de steun aan Israël raakte de progressieve democratische partij al eerder grote groepen moslims kwijt als stemmer door de LHBTI-agenda te volgen, door de pogingen het openbaar onderwijs steeds meer religie-vrij te maken en door het normaliseren en liberaliseren van zaken die in de ogen van de doorgaans conservatieve gemeenschap, niet genormaliseerd of geliberaliseerd zouden moeten worden: drugs, geslachtsverandering, euthanasie en abortus.


Colofon © 2024