verkiezingen

MoslimStemhulp gelanceerd

Redactie
14 november 2023 om 20:17
Leestijd 2 minuten
Array

Met de verkiezingen van 22 november in aantocht neemt de vraag naar de standpunten van de verschillende politieke partijen toe.

Na de Stemwijzer, het Kieskompas en verschillende andere “stem-tools” gericht op bijvoorbeeld ouderen, studenten of thema’s als dieren en wonen, is er nu de MoslimStemhulp.

De stemhulp is een initiatief van MPO (Monitor Politieke Ontwikkeling), een afdeling van de islamitische koepelorganisatie SPIOR. Zij hopen hiermee de moslims de komende parlementsverkiezingen, te ondersteunen in hun politieke keuze.

Deze stemwijzer legt net iets andere accenten. Zo wordt onder meer duidelijk hoe de verschillende partijen denken lover de vrijheid van onderwijs, islamitisch bankieren, de erkenning van Palestina en islamofobie.

Aan de hand van 30 stellingen op de website www.moslimstemhulp.nl kan de deelnemer zien met welke politieke partij hij of zij de meeste en de minste overeenkomsten heeft.

Het primaire doel van dit initiatief is het informeren van hen die geïnteresseerd zijn in politieke thema’s waarover MPO vanuit de islamitische gemeenschap veel vragen heeft ontvangen.

Partijen hebben zelf input mogen leveren en hun eigen toelichtingen ten aanzien van de stellingen mogen aanleveren. De plaatsbepaling is vervolgens gecontroleerd op basis van de partijprogramma’s, het stemgedrag en de inbrengen in het politieke debat.


Colofon © 2024