verkiezingen

Zorgen over 35 zetels PVV

Redactie
23 november 2023 om 00:09
Leestijd 1 minuut
Array

De PVV van Geert Wilders is meer dan verdubbeld ten opzichte van 2021. De partij behaalt in de meest recente exitpolls liefst 35 zetels. De grootste overwinning van Wilders tot nu toe.

Geert Wilders sprak zijn aanhangers toe na het horen van de exitpolls, waarbij hij opmerkelijk genoeg aangaf dat de PVV niet langer wil focussen op omstreden thema’s zoals moskeeën, de Koran en islamitische scholen. Immigratie, veiligheid en bestaanszekerheid is waar we op inzetten, aldus de voorman.

Critici zijn echter sceptisch over de intenties van de PVV en vrezen dat het vermijden van specifieke onderwerpen niet noodzakelijk betekent dat de partij een bredere en inclusievere agenda nastreeft. Het programma is immers nog altijd bikkelhard en duidelijk islamofobisch.

De komende periode zal duidelijk worden in hoeverre andere partijen openstaan voor samenwerking met de PVV en of Wilders daadwerkelijk premier van Nederland wordt.


Colofon © 2024