Verkiezingen

Farid Azarkan verlaat politiek

Redactie
25 juli 2023 om 08:44
Leestijd 2 minuten
Array

In een opmerkelijke aankondiging heeft Farid Azarkan, de fractievoorzitter van Denk, aangegeven dat hij niet zal terugkeren na de verkiezingen in november. Na een periode van vijftien jaar actieve betrokkenheid in het maatschappelijk debat, waarvan 6,5 jaar als Kamerlid bij Denk en 3,5 jaar als politiek leider, heeft Azarkan besloten een nieuwe weg in te slaan en andere doelen na te streven.

In een emotionele video, gedeeld door zijn partij op Twitter, deelt Azarkan zijn beweegredenen voor deze beslissing: “Ik ben al geruime tijd actief in het dienen van de samenleving, en het is voor mij een voorrecht geweest om een bijdrage te leveren. Mijn tijd als Kamerlid bij Denk en als politiek leider zijn van onschatbare waarde geweest. Nu voel ik echter dat het tijd is voor een nieuwe fase in mijn leven, waarin ik andere wegen wil verkennen.”

Azarkan heeft er alle vertrouwen in dat Denk, ook zonder zijn aanwezigheid, in staat zal zijn om een positief resultaat te behalen bij de aanstaande verkiezingen. Zijn vertrek biedt ook nieuwe kansen voor Denk om zichzelf opnieuw uit te vinden en een frisse koers te varen. Met de inzet van toegewijde leden en een duidelijke visie kan Denk voortbouwen op de fundamenten die Azarkan mede heeft gelegd. Met name zijn positieve inzet op islam-gerelateerde dossiers werd door velen in de gemeenschap gewaardeerd.


Colofon © 2024