Staatsislamofobie

Samenwerkende moskeekoepels: “minister, haal onschuldige moslim uit Spaanse cel”

Redactie
18 september 2023 om 09:20
Leestijd 2 minuten
Array

Al langer is bekend dat door toedoen van de politie onschuldige Nederlandse moslims op internationale terreurlijsten zijn geplaatst.
Recentelijk heeft dit helaas opnieuw geleid tot een zeer schrijnende situatie.

Een Nederlandse moslimvader en echtgenoot waren met het gezin op vakantie. Onderweg naar Marokko is de echtgenoot in Spanje van zijn hotelbed gelicht. Inmiddels zit hij al meer dan 50 dagen vast in een Spaanse cel, onder erbarmelijke omstandigheden.

Een ongehoorde situatie die zo snel mogelijk moet worden opgelost. Te meer daar de Nederlandse autoriteiten zelf hebben aangegeven dat de man in kwestie hier helemaal niet te boek staat als terrorist en zelfs nog nooit in aanraking is gekomen met justitie.

De samenwerkende regionale moskeekoepels, de K7, heeft aan daarom pal achter MRWN te staan. Dit is de islamitische organisatie die een zaak tegen de staat heeft aangespannen om zo snel mogelijk een einde te maken aan de vreselijke situatie waarin deze onschuldige Nederlander is beland.

De samenwerkende moskeekoepels dringen er bij de minister van J&V, Dilan Yesilgoz en de minister van Buitenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot, op aan om per direct maximale inspanning te verrichten om zo snel mogelijk een einde te maken aan deze onrechtvaardigheid.

Ook roept men de meer dan 200 aangesloten moskeeen op om aanstaande woensdag om 11:00 uur de rechtszaak bij te wonen in de rechtbank te Den Haag.


Colofon © 2024