staatsislamofobie

Rechtszaak ‘terreurlijsten’ tegen Landelijke Politie Eenheid

Redactie
8 augustus 2023 om 13:33
Leestijd 2 minuten
Array

De organisatie MRWN, die op haar eigen website wordt omschreven als waakhond van de islamitische gemeenschap, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Landelijke Politie Eenheid inzake het ‘terreurlijsten-dossier’.

Meer specifiek gaat het in de voorliggende casus om een slachtoffer dat door de politie op een lijst van Interpol is geplaatst en van wie de persoonsgegevens inmiddels met liefst 17 landen zijn gedeeld. Volgens de politie is de reden van de signalering dat het slachtoffer met iemand in aanraking was gekomen die de politie “interessant” vond. Wat dat ook mogen betekenen.

Eerder ontkende de politie ook maar iets van zijn dossier af te weten, maar nadat een derde instantie naar de politie wees als bron van signalering, kon men niet anders dan het bevestigen. Vervolgens stelde de politieleiding dat het ‘slechts’ ging om een zogeheten SIS-melding, om daarna schoorvoetend toe te geven dat de politie vergeten was de Interpol-signalering in te trekken.

De Landelijke korpschef heeft inmiddels excuus gemaakt en ook de rechtbank heeft in een spoedprocedure geoordeeld dat de politie onrechtmatig heeft gehandeld.

Toch weigert de politie nog steeds volledige openheid van zaken te geven. Daarom stapt de organisatie nu naar de rechter om hierover een bindende uitspraak te krijgen.

De rechtszaak is openbaar en staat op de agenda voor a.s. donderdag 10 augustus om 10.00 bij de rechtbank op Stationslaan 10 in Breda.

MRWN heeft aangegeven prijs te stellen op de aanwezigheid van sympathisanten bij de rechtszaal, in de eerste plaats natuurlijk voor de slachtoffers.


Colofon © 2024