Overheid

Spionage in moskeeën? Tijd om de rechter om een uitspraak te vragen!

Redactie
22 november 2021 om 15:19
Leestijd 1 minuut
Foto: Pexel

Moslim-koepelorganisaties slaan de handen ineen en zijn klaar om naar de rechter te stappen. Volgens hen is dat op dit moment de enige mogelijkheid om duidelijkheid te krijgen over in hoeverre de overheid zijn boekje te buiten is gegaan.

Zij vinden dat de overheid zich niet ongestraft aan de eigen wetten kan onttrekken. De schokkende onthullingen van het NRC laten zien dat sommige gemeenten zonder bevoegdheid opdracht gaven aan een particuliere bedrijf om onschuldige burgers zonder aanleiding te bespioneren. Het klinkt bijna on-Nederlands.

Naast de geplande rechtszaak zal er ook een klacht worden ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens en de Nationale Ombudsman.

Er is een crowdfunding-actie gestart om aanklachten zo goed mogelijk voor te bereiden. Er zijn al juristen op vrijwillige basis betrokken bij dit initiatief, maar met de donaties kunnen er gespecialiseerde advocaten ingehuurd worden om rechterlijke procedures aan te spannen met een grotere kans van slagen.

De initiatiefnemers roepen de moslimgemeenschap niet langer stilzwijgend toekijken een gezamenlijk op te staan tegen onrechtvaardigheid.

Doneren kan via: Gofundme


Colofon © 2022