Frankrijk

Dubbele standaard: Vrouw Macron draagt ‘Abaya-gewaad’ tijdens Brits staatsbezoek

Redactie
22 september 2023 om 17:11
Leestijd 1 minuut
Array

De Franse president Emmanuel Macron wordt beschuldigd van dubbele standaarden nadat sociale mediagebruikers en opiniemakers de overeenkomsten opmerkten tussen de lange avondjurken, gedragen door Koningin Camilla en de Franse First Lady Brigitte Macron, en de abaya’s gedragen door moslimvrouwen.

Koning Charles III van Groot-Brittannië en zijn echtgenote brengen een staatsbezoek aan Frankrijk, te midden van de controverse over het recent ingevoerde verbod om op openbare scholen de wijde en lange gewaden te dragen.

Charles III en zijn vrouw Camilla arriveerden woensdag in Frankrijk. Ze werden in Parijs verwelkomd door president Macron en zijn vrouw. De latere verschijning van de twee vrouwen tijdens het avondbanquet, in de ogenschijnlijk ‘zeer bescheiden’ kleding deed sociale mediagebruikers en opiniemakers zich afvragen of het abaya-verbod niet gewoon bedoeld is als pestmaatregel in de richting van moslimvrouwen.

In augustus kondigde de Franse minister van Onderwijs, Gabriel Attal, aan dat het dragen van de abaya vanaf het begin van het nieuwe schooljaar verboden zou zijn op openbare scholen.


Colofon © 2024