Liefdadigheid

Mohamed stuurt al 34 jaar rolstoelen naar de armen in Marokko

Redactie
21 december 2021 om 20:21
Leestijd 1 minuut

Mohammed Chaoui (71 jaar) zorgt al 34 jaar lang dat gehandicapte behoeftigen in Marokko worden voorzien van rolstoelen en rollators.

Door de decennia heen heeft hij vrachtwagens vol hulpmiddelen gestuurd naar het land waar hij lang geleden werd geboren. Zij die niet in staat zijn om zelf een rolstoel aan te schaffen krijgen deze kosteloos via zijn stichting.

Bijna 50 jaar geleden kwam Mohammed naar Nederland. Eén van de zaken die hem al snel opviel was het verschil in professionele gehandicaptenzorg tussen Nederland en Marokko.

“Zeker in die tijd werden gehandicapten veelal aan hun lot overgelaten. Er waren ook te weinig hulpmiddelen.”

Mohammed besloot daarom inzamelingsacties te gaan houden. Met de jaren werd het project steeds groter en groeide de steun.

Mensen verklaren hem weleens voor gek dat hij het al dat werk voor niets doet maar ook vandaag de dag is de hulp nog hard nodig.

Mohammed geeft aan: “Als je ziet dat mensen soms wel 20 jaar niet buiten zijn geweest doordat zij geen rolstoel hadden en met onze hulp weer helemaal opbloeien dan weet je waarom je het doet. Zolang de Heer mij kracht geeft zal ik dit werk blijven doen.”


Colofon © 2022