Liefdadigheid

Wat als Elon Musk zakaat zou betalen?

Redactie
27 oktober 2021 om 16:26
Leestijd 1 minuut
Foto: moneycontrol

Gisteren werd bekend dat Elon Musk in één klap 12 miljard euro rijker werd. Hij bezit daarmee een geschat vermogen van 210 miljard euro.

Kort daarna zei David Beasley, directeur van het Wereldvoedselprogramma, dat de hongersnood in de wereld makkelijk op te lossen is. Als Elon Musk 2% van zijn vermogen afstaat, is de hongersnood wereldwijd verdwenen, zo redeneert Beasley. Dat hoeft hij overigens slechts één keer te doen.

Voor moslims komt deze berekening niet als een verrassing. De islam schrijft namelijk voor dat iedereen (die daartoe in staat is) jaarlijks ongeveer 2.5% van zijn vermogen moet afstaan (zakat). Daarmee worden onder meer de armen onderhouden.

Het bovenstaande is opnieuw een simpel bewijs dat de wetten van Allah de oplossingen bieden die de wereld nodig heeft. Meer weten over zakat en het betalen ervan? Bezoek dan de website van het Nationaal Zakat Fonds.


Colofon © 2022