Liefdadigheid

Gratis niertransplantaties in ziekenhuis voor de armen

Redactie
4 november 2021 om 15:19
Leestijd 1 minuut
Foto: Dr. Kamrul Islam Facebook

Dokter Kamrul Islam heeft in Bangladesh speciaal voor de armen een niertransplantatie-ziekenhuis opgericht. Inmiddels heeft hij daar al meer dan 1.000 gratis niertransplantaties uitgevoerd. Zelfs in de lockdown is hij doorgegaan en hebben ruim 250 mensen een nieuwe nier gekregen. Een niet alleen de operaties zijn gratis, ook de nazorg is kosteloos.

Het slagingspercentage van de operaties van Kamrul Islam is boven de 95% en de kwaliteit van zijn werk is uitstekend. In een reactie op een rapport over zijn werk vertelt de dokter bovendien dat hij een betaalbare oplossing heeft ontdekt die de nieren spaart vóór de operatie.

Daarnaast maakt hij zijn patiënten ervan bewust dat het vaak hun eetgewoontes zijn die nierproblemen veroorzaken. Ongezond voedsel lijkt heel schadelijk te zijn voor de nieren. Naast zijn privé ziekenhuis heeft dokter Kamrul Islam in veel andere ziekenhuizen gewerkt en een groot aantal artsen opgeleid. Zijn werk en vrijgevigheid worden wereldwijd bewonderd.


Colofon © 2022