Vluchtelingen

Moslim Youtuber haalt 1 miljoen binnen voor vluchtelingen

Redactie
1 november 2021 om 17:18
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: Instagram AboFlah

Abo Flah uit Kuwait is een bekende Youtuber die afgelopen vrijdag gedurende een 28 uur durende livestream heeft gevraagd om extra steun aan vluchtelingen nu de winter er weer aankomt. Op zondagavond kon hij melden dat er alhamdoelillah al een miljoen dollar is opgehaald en dat hij daarmee meer dan 5700 getroffen gezinnen kan helpen.

Abo Flah heet in het gewone leven Hassan Suleiman en heeft alleen al op Youtube 20 miljoen volgers. Hij organiseerde de campagne met UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. De hoop is dat Abo Flah’s actie ook andere jongeren zal inspireren om actief te worden in de hulp aan de miljoenen vluchtelingen en ontheemden in de regio. De vluchtelingen hebben niet alleen te maken met de komst van de winter, maar ook met toenemende economische ontberingen en torenhoge prijzen. In sommige landen komt daar nog bovenop dat het geld veel van haar waarde heeft verloren.


Colofon © 2024