Ramadan

Ulu Moskee deelt 1500 Iftar-maaltijden uit

Redactie
11 april 2023 om 11:31
Leestijd 2 minuten
Array

Op een warme avond twee dagen geleden, organiseerde de Ulu moskee in Utrecht een enorme iftar. Maar liefst 1500 maaltijden werden uitgedeeld op het plein van de moskee, waarbij zowel moslims als niet-moslims zich verenigden om te genieten van de gezelligheid en het heerlijke eten.

De iftar was niet alleen een gelegenheid om het vasten te verbreken, maar ook om te socializen en de banden te versterken tussen de diverse gemeenschappen die de moskee bezoeken. Veel bekeerlingen woonden ook de iftar bij en spraken hun bewondering uit voor de gastvrijheid en het gevoel van saamhorigheid dat ze voelden.

Nourdeen Wildeman, een bekende Nederlandse bekeerling, beschreef de iftar als “next level”. Hij merkte op dat het evenement niet alleen een indrukwekkend aantal mensen trok, maar ook een geweldige sfeer creëerde waarin mensen zich welkom voelden en elkaar leerden kennen.

De Ulu moskee heeft altijd geprobeerd om een open en gastvrije plek te zijn voor mensen van alle achtergronden en geloofsovertuigingen. De iftar van twee dagen geleden was een perfect voorbeeld van hun inzet voor inclusiviteit en gemeenschap.

Veel mensen die aanwezig waren bij de iftar, spraken hun waardering uit voor de inspanningen van de moskee om een dergelijk groot evenement te organiseren. Het was duidelijk dat de gemeenschap enorm genoot van deze bijzondere avond.


Lees ook deze artikelen over Ramadan

Harvard-professor bekeert zich tot islam
Harvard-professor bekeert zich tot islam

Henry Larson, een vooraanstaande Amerikaanse wetenschapper die bekend staat om zijn revolutionaire onderzoek naar stamcellen, heeft recentelijk bekend gemaakt dat hij zich heeft bekeerd tot de islam.

 18 maart 2024
Ramadan 2024
Ramadan 2024

Saudi-Arabië heeft aangekondigd dat maandag 11 maart 2024 het begin van de Ramadan markeert voor het islamitische jaar 1445.

 10 maart 2024
Eerste Ramadan Hong Kong sinds corona
Eerste Ramadan Hong Kong sinds corona

Honderden Hong Kongse moslims verzamelden zich op donderdag voor de eerste keer sinds 2019 voor een speciale iftar in de hoofdhal van de Kowloon Moskee.

 29 maart 2023
Ramadan leidt tot betere schoolprestaties
Ramadan leidt tot betere schoolprestaties

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat islamitische scholieren beter presteren op hun toetsen tijdens de ramadan.

 27 maart 2023
Stervoetballer Danjuma legt de pracht van heilige maand uit
Stervoetballer Danjuma legt de pracht van heilige maand uit

Het is bekend dat voetbalster Arnaut Danjuma niet onder stoelen of banken schuift dat hij een moslim is en hier ook naar tracht te leven.

 25 maart 2023
KNVB houdt rekening met vasten moslims
KNVB houdt rekening met vasten moslims

De KNVB heeft aangekondigd dat scheidsrechters tijdens eredivisie- of eerstedivisiewedstrijden de mogelijkheid krijgen om het duel tijdelijk stil te leggen als de zon ondergaat, zodat voetballers die deelnemen aan de ramadan snel iets kunnen eten en drinken.

 23 maart 2023
Unicum: Londen versiert stad voor Ramadan
Unicum: Londen versiert stad voor Ramadan

Voor de allereerste keer in de geschiedenis zijn de straten in het centrum van Londen, in opdracht van het stadsbestuur, versierd om de heilige vastenmaand Ramadan te verwelkomen.

 22 maart 2023
Ramadan begint donderdag
Ramadan begint donderdag

Breaking News! 🚨 Saudi-Arabië, Kuwait, Qatar, Bahrain en de Verenigde Arabische Emiraten hebben aangekondigd dat morgen, woensdag, de laatste dag is van de maand sha’ban.

 21 maart 2023
Chelsea organiseert 1e iftar in clubgeschiedenis
Chelsea organiseert 1e iftar in clubgeschiedenis

De Engelse Premier League club Chelsea zal een paar dagen na het begin van de islamitische heilige maand Ramadan, voor het eerst een iftar organiseren in hun thuisstadion Stamford Bridge.

 15 maart 2023
Onderzoek: 4 weken vasten is goed voor je immuunsysteem, lever en darmen
Onderzoek: 4 weken vasten is goed voor je immuunsysteem, lever en darmen

Onderzoek: 4 weken vasten is goed voor je immuunsysteem, lever en darmen Michael Peppelenbosch (Erasmus MC) is hoogleraar Maag- Darm- en Leverziekten.

 12 april 2021

Colofon © 2024