Ramadan

Stervoetballer Danjuma legt de pracht van heilige maand uit

Redactie
25 maart 2023 om 14:47
Leestijd 2 minuten
Array

Het is bekend dat voetbalster Arnaut Danjuma niet onder stoelen of banken schuift dat hij een moslim is en hier ook naar tracht te leven.

In dat licht werd hij door het YouTube-kanaal van de Engelse topclub Tottenham Hotspur, waar hij onder contract staat, gevraagd wat Ramadan voor hem persoonlijk betekent.

In het interview zegt hij: “Ramadan is de heilige maand waarin we allereerst proberen dichter bij God te komen. Naast de fysieke voordelen dat vasten met zich meebrengt, vergeten we uiteraard het spirituele niet. Je probeert je geloof naar een hoger plan te brengen.”

Ook noemt de Danjuma het samenzijn met de gemeenschap en familie, het vaker naar de moskee gaan, het vaker bidden en het extra zorg besteden aan de relaties met de mensen om je heen. Hij zei hierbij expliciet dat het hem daarbij uiteraard gaat om geliefden en vrienden maar ook om de ‘onbekende naaste’ in nood en de armen in de samenleving.

Op de vraag hoe hij zich heeft voorbereid op de Ramadan en wat hij deze maand eet, liet de superster weten: “Zeker als professioneel sporter moet je eetgewoontes goed in de gaten houden. In de voorbereiding maar ook tijdens de heilige maand. Hoewel het verleidelijk is om vooral lekker en veel te eten, let ik toch vooral op wat er gezond en voedzaam is. Maar na 15 jaar heb je ook wel enige ervaring en weet je wat wel en wat niet kan.”

De voetballer besluit het gesprek met de interviewer door te zeggen dat hij deze maand ook niet als iets zwaars ziet, maar juist vooral als een voorrecht, iets om van te genieten.


Lees ook deze artikelen over Ramadan

Harvard-professor bekeert zich tot islam
Harvard-professor bekeert zich tot islam

Henry Larson, een vooraanstaande Amerikaanse wetenschapper die bekend staat om zijn revolutionaire onderzoek naar stamcellen, heeft recentelijk bekend gemaakt dat hij zich heeft bekeerd tot de islam.

 18 maart 2024
Ramadan 2024
Ramadan 2024

Saudi-Arabië heeft aangekondigd dat maandag 11 maart 2024 het begin van de Ramadan markeert voor het islamitische jaar 1445.

 10 maart 2024
Ulu Moskee deelt 1500 Iftar-maaltijden uit
Ulu Moskee deelt 1500 Iftar-maaltijden uit

Op een warme avond twee dagen geleden, organiseerde de Ulu moskee in Utrecht een enorme iftar.

 11 april 2023
Eerste Ramadan Hong Kong sinds corona
Eerste Ramadan Hong Kong sinds corona

Honderden Hong Kongse moslims verzamelden zich op donderdag voor de eerste keer sinds 2019 voor een speciale iftar in de hoofdhal van de Kowloon Moskee.

 29 maart 2023
Ramadan leidt tot betere schoolprestaties
Ramadan leidt tot betere schoolprestaties

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat islamitische scholieren beter presteren op hun toetsen tijdens de ramadan.

 27 maart 2023
KNVB houdt rekening met vasten moslims
KNVB houdt rekening met vasten moslims

De KNVB heeft aangekondigd dat scheidsrechters tijdens eredivisie- of eerstedivisiewedstrijden de mogelijkheid krijgen om het duel tijdelijk stil te leggen als de zon ondergaat, zodat voetballers die deelnemen aan de ramadan snel iets kunnen eten en drinken.

 23 maart 2023
Unicum: Londen versiert stad voor Ramadan
Unicum: Londen versiert stad voor Ramadan

Voor de allereerste keer in de geschiedenis zijn de straten in het centrum van Londen, in opdracht van het stadsbestuur, versierd om de heilige vastenmaand Ramadan te verwelkomen.

 22 maart 2023
Ramadan begint donderdag
Ramadan begint donderdag

Breaking News! 🚨 Saudi-Arabië, Kuwait, Qatar, Bahrain en de Verenigde Arabische Emiraten hebben aangekondigd dat morgen, woensdag, de laatste dag is van de maand sha’ban.

 21 maart 2023
Chelsea organiseert 1e iftar in clubgeschiedenis
Chelsea organiseert 1e iftar in clubgeschiedenis

De Engelse Premier League club Chelsea zal een paar dagen na het begin van de islamitische heilige maand Ramadan, voor het eerst een iftar organiseren in hun thuisstadion Stamford Bridge.

 15 maart 2023
Onderzoek: 4 weken vasten is goed voor je immuunsysteem, lever en darmen
Onderzoek: 4 weken vasten is goed voor je immuunsysteem, lever en darmen

Onderzoek: 4 weken vasten is goed voor je immuunsysteem, lever en darmen Michael Peppelenbosch (Erasmus MC) is hoogleraar Maag- Darm- en Leverziekten.

 12 april 2021

Colofon © 2024