Geschiedenis

Egypte heropent historische moskee

Redactie
11 maart 2023 om 14:55
Leestijd 1 minuut
Array

De historische moskee van al-Hakim bi-Amr Allāh, vernoemd naar de zesde Fatimidische kalief en gelegen in het oude Caïro, is onlangs heropend voor het publiek. De restoratie heeft bijna 6 jaar geduurd.

Het renovatieproject van de op één na grootste (en op drie na oudste) moskee van Egypte, begon in 2017 met een budget van 85 miljoen Egyptische pond.

De renovatie – een samenwerkingsproject van de Egyptische overheid en de Bohra-organisatie – omvatte zowel architectonische restauraties als onderhoud, om de muren van de moskee te beschermen tegen de effecten van vocht, zouten en de brandende zon.

De Egyptische overheidsdienst die verantwoordelijk is voor het behoud en de bescherming van monumenten, de Supreme Council of Antiquities (SCA) werd opgericht in 1858.


Colofon © 2024