India

Moskee verschijnt van onder water

Redactie
11 september 2022 om 10:40
Leestijd 1 minuut
Array

In de deelstaat Bihar – in het oosten van India – is er door de droogte een moskee tevoorschijn gekomen die bijna 40 jaar lang onder water stond.

Begin jaren ‘80 werden de inwoners van het toenmalige Chiraila Village elders gehuisvest door de overheid in verband met de bouw van de Phulwaria dam. Dit oord werd compleet onder water gezet, inclusief de landbouwgronden, infrastructuur en dus de plaatselijke moskee.

Door de enorme droogte van afgelopen zomer is het reservoir van de dam grotendeels opgedroogd. Met het zakken van het waterpeil werd de door velen vergeten moskee weer zichtbaar.

Inmiddels is de omgeving volledig opgedroogd en kan men zelfs de moskee weer in. Het bijzondere is dat de structuur van het gebouw dat al meer dan 120 jaar oud is, zelfs na al die jaren onder water, geen schade heeft opgelopen.


Colofon © 2024