Moskeeën

Er komt toch een nieuwe moskee in Nieuwerkerk aan den IJssel

Redactie
6 december 2021 om 21:31
Leestijd 1 minuut
Array

Stichting Islamitische Moskee Errahmane heeft groen licht gekregen van het stadsbestuur van Nieuwerkerk aan den IJssel voor de bouw van een nieuwe moskee. Een positieve beslissing als resultaat van de gesprekken die de moskee sinds 2017 heeft gevoerd met omwonenden.

Het stadsbestuur verklaarde de elf ingediende bezwaren tegen de nieuwe moskee ongegrond. Volgens het stadsbestuur is voldoende rekening gehouden met vrij uitzicht en lichtinval. Ook is de bebouwing ver genoeg van de woningen verwijderd en voldoet de parkeersituatie aan de parkeernormen voor het gebied.

Ook de vrees van buurtbewoners voor geluidsoverlast is ongegrond verklaard, omdat het stichtingsbestuur heeft aangegeven de oproep tot gebed niet te zullen laten horen.


Colofon © 2024