Moskeeën

Gemeente neemt bedreigingen tegen Amsterdamse moskeeën serieus

Redactie
1 december 2021 om 10:36
Leestijd 2 minuten
Array
Foto: DeBlauweMoskee

Amsterdam probeert de moskeeën in de stad voortaan beter te beschermen.

Afgelopen jaren waren de gebedshuizen steeds vaker doelwit van vandalisme en bedreigingen. Volgens burgemeester Halsema zijn er bij 53 moskeeën en andere islamitische instellingen de afgelopen twee jaar aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen.

Het gaat dan om folie op de ramen, schrikverlichting met bewegingssensoren, extra nachtverlichting, anti-inbraakstrips, een brandvertragende laag op houten buitendeuren en het plaatsen van waarschuwingsstickers: ‘Bewaakt pand – cameratoezicht’.

Denk-lijsttrekker Sheher Khan reageert sceptisch, maar benadrukt dat moskeeën in Amsterdam inderdaad niet veilig zijn. Als voorbeeld noemt hij een moskee in Nieuw-West die vorige week doelwit was van een aanval. Khan: “Een man belde ‘s ochtends aan met een tas in z’n hand (inhoud onbekend). Niemand was gelukkig aanwezig. Daarna trapte hij de deur in en liep weg.”

 

Het moskeebestuur heeft aangifte gedaan bij de politie Amsterdam en die heeft de zaak serieus opgepakt.


Colofon © 2024