Moskeeën

Wereldwijd tekort aan moskeeën voor groeiend aantal moslims

Redactie
26 november 2021 om 15:20
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: Moskee Hassan 2

Het aantal nieuwe moskeeën dat in verschillende landen wordt gebouwd, is niet in evenwicht met de groeiende moslimbevolking in de wereld. Volgens Pew Research Center zal het aantal moslims wereldwijd groeien tot 2,76 miljard mensen – circa 30 procent van de wereldbevolking – in 2050.

Er zijn op dit moment ongeveer 3,6 miljoen moskeeën over de hele wereld. Om alle gelovigen een plek te geven, zou er in elke moskee ruimte moeten zijn voor ongeveer 500 gelovigen, uitgaande van de bovenstaande voorspelling. Deze cijfers werden vrijgegeven tijdens een driedaagse evenement in Saoedi-Arabië dat ging over de historische evolutie, betekenissen en functies van moskeeën.

Een van die landen die een aanzienlijk aantal nieuwe moskeeën nodig heeft, is Frankrijk. Voor de meer dan zeven miljoen moslims zijn er daar maar 2300 moskeeën. In de Verenigde Staten is het aantal moskeeën de afgelopen 10 jaar met 31 procent toegenomen. Dit als reactie op de gestage groei van de moslimbevolking als gevolg van immigratie en geboortes.


Colofon © 2024