Oeigoeren

Oeigoerse moslims slachtoffer van levende orgaanroof

 Redactie  15 november 2021 om 20:12  Leestijd 2 minuten

Wie Squid Game heeft gezien zal geschokt zijn over hoe de organen van de deelnemers worden weggenomen en verkocht aan kopers. Maar dit gebeurt ook in het echte leven.

Waar je in elk ander land afhankelijk bent van vrijwillige orgaandonoren als je een transplantatie nodig hebt, kun je in China een orgaan op aanvraag bestellen en hoef je je geen zorgen te maken over lang wachten.

Hoe dat werkt? Oeigoerse moslims in gevangenissen en concentratiekampen kunnen worden gekoppeld aan een koper en vervolgens gedood worden voor het te transplanteren orgaan, zoals een hart of een lever. Een recent rapport zei dat een gezonde lever kan worden gekocht voor ongeveer $ 160.000.
Enver Tohti, een voormalig oncologisch chirurg in Xinjiang, die volgens mensenrechtenorganisaties heeft deelgenomen aan het “eerste bekende geval van levende orgaanroof”, legt uit hoe de Chinese autoriteiten daarvoor een verplichte bloedafname van Oeigoerse gevangenen heeft ingesteld om een ​​nationale “matching-database voor organen” te creëren.

Deze bewering werd bevestigd door mensenrechtenonderzoeker Ethan Gutmann, die in een schriftelijke verklaring voor het China Tribunaal getuigde dat “in de afgelopen 18 maanden letterlijk elke Oeigoerse man, vrouw en kind – ongeveer 15 miljoen mensen – zijn getest op bloed en DNA, en dat bloedonderzoek ook gebruikt kan worden voor weefsel matching”.

Laten we ons blijven uitspreken over deze wreedheden en het bewustzijn blijven vergroten. Onder andere door dit bericht te blijven delen.


Colofon © 2021