Oeigoeren

Apple haalt op verzoek van China Quran app uit de lucht

 Redactie  16 oktober 2021 om 17:31  Leestijd 1 minuut
Foto: Quran Majeed

Op verzoek van De Chinese overheid, heeft Apple ‘Quran Majeed’ uit de App-store gehaald, zo meldt BBC. Quran Majeed, een van de populairste religieuze apps in China, is wereldwijd beschikbaar en heeft ongeveer 35 miljoen gebruikers.

De Apple Censorship-website, die toezicht houdt op apps in Apple’s App Store, was de eerste die opmerkte dat Quran Majeed onlangs was verwijderd.

China erkent de islam officieel wel als godsdienst, maar het land staat bekend om de mensenrechtenschendingen en genocide tegen de Oeigoeren, een moslimminderheid in Xinjiang.

Critici zijn van mening dat veel lokale, op content gerichte regelgeving in bepaalde landen neerkomt op censuur, en dat Apple zich daar te snel aan houdt. Apple stelt dat het respecteren van de wetten van de landen waar het bedrijf actief is de eerste prioriteit is, ongeacht of het bedrijf het eens is met de regelgeving of niet.


Colofon © 2021