Actueel

Islamitische parlementariër veroordeelt anti-katholieke LHBTI-groep

Redactie
13 juni 2023 om 10:28
Leestijd 2 minuten
Array

Bill Essayli, het eerste moslimparlementslid in Californië, liep vorige week uit protest weg uit de vergaderzaal nadat een controversiële travestie- en LHBTI-groep, die wordt omschreven als “fel anti-katholiek”, werd geëerd door een deel van het dagelijks bestuur van het parlement van de “Golden State”.

Een commissie van het parlement, dat zich bezighoudt met LHBTI-vraagstukken, prees de travestiegroep de “Zusters van de Eeuwige Onverschilligheid” publiekelijk tijdens een feestelijke dag in de hoofdstad van de staat.

De activistische LHBTI-groep drijft standaard de spot met religieuze figuren als Jezus en Maria door hen te seksualiseren. De leden van de groep verkleden zich bijvoorbeeld als een “roze homo Jezus”, doen alsof ze seks hebben op een kruis en schelden op het geloof in God. Deze zeer beledigende toneelstukjes worden op straat opgevoerd, in het bijzijn van kinderen, en onder aanvoering van een bekende porno-regisseur uit de homo-scene.

Toen deze bizarre groep in de vergaderzaal lovende woorden ontving van enkele parlementariërs liep Essayli de zaal uit en toonde een bord waarop stond: “onverdraagzaamheid naar religies is onverdraagzaamheid”.

In een interview met de pers zei Essayli dat zijn eigen islamitische geloof hem inspireert om op te komen voor hen die onderdrukt of beschimpt worden. Zeker als de beschimpingen zich richten op religieuze figuren die ook nog eens deel uitmaken van de islamitische traditie. Het vulgaire karakter van de travestiegroep en de obscene verstoring van de openbare orde, vragen volgens hem eveneens om een stevige aanpak.

Essayli stelt tot slot: “Het gaat hier in het Westen inmiddels om een culturele oorlog tegen de monotheïstische godsdiensten en de conservatieve waarden waar zij voor staan. Als wij de jeugd en daarmee de toekomst van onze samenlevingen willen beschermen tegen dit progressieve kwaad, dan mogen we nu niet stil zijn.”


Lees ook deze artikelen over Actueel

“Terreurrabbijn” rijdt in op demonstranten
“Terreurrabbijn” rijdt in op demonstranten

De politie heeft een 57-jarige geradicaliseerde rabbijn gearresteerd nadat hij inreed op een vreedzame pro-Palestijnse demonstratie in New York.

 8 mei 2024
EU-buitenlandchef:  “inval Rafah zal leiden tot verwoesting”
EU-buitenlandchef: “inval Rafah zal leiden tot verwoesting”

Josep Borrell, de EU-buitenlandchef, stelde op X (voorheen Twitter) dat “een grondoperatie in Rafah aan het concretiseren is”.

 
Israël verbiedt Al Jazeera
Israël verbiedt Al Jazeera

Op bevel van de Israëlische autoriteiten zijn alle kabel- en satellietuitzendingen van Al Jazeera geblokkeerd en hebben journalisten in Oost-Jeruzalem hun werkzaamheden moeten staken.

 5 mei 2024
Moskeekoepels roepen Halsema op: benoem Gaza en stop dubbele maat
Moskeekoepels roepen Halsema op: benoem Gaza en stop dubbele maat

De K7, het nationale samenwerkingsverband van regionale moskeekoepels, doet een dringende oproep aan burgemeester Halsema om tijdens de Nationale Dodenherdenking aandacht te besteden aan de schrijnende situatie in Gaza.

 3 mei 2024
Halsema (GL) wil geen Free Palestine-shirts tijdens herdenking
Halsema (GL) wil geen Free Palestine-shirts tijdens herdenking

De stad Amsterdam neemt verregaande maatregelen om ervoor te zorgen dat de Nationale Dodenherdenking op de Dam niet verstoord wordt.

 1 mei 2024
Von der Leyen (EU) belooft actie bij Israëlische inval Rafah
Von der Leyen (EU) belooft actie bij Israëlische inval Rafah

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft gezegd dat de Europese Unie in actie zal komen als Israël de met vluchtelingen gevulde stad Rafah in de Gazastrook binnenvalt.

 30 april 2024
Joods Politie Netwerk misbruikt macht tegen pro-Palestijnse mensenrechtenorganisatie
Joods Politie Netwerk misbruikt macht tegen pro-Palestijnse mensenrechtenorganisatie

Het Joods Politie Netwerk, onderdeel van de Nationale Politie, heeft burgers online geadviseerd over het doen van aangifte tegen The Rights Forum vanwege hun ‘antisemitisch aandoende’ Wob-verzoek aan universiteiten.

 28 april 2024
Joodse extremisten bestormen Al-Aqsa
Joodse extremisten bestormen Al-Aqsa

Extremistische joden hebben afgelopen woensdag het Al-Aqsa Moskee-complex in het bezette Oost-Jeruzalem bestormd.

 
Amerikaans team bouwt noodpier voor kust Gaza
Amerikaans team bouwt noodpier voor kust Gaza

In een poging om humanitaire hulp naar Noord-Gaza te brengen, is een team uit de Verenigde Staten gestart met de bouw van een noodpier langs de kust.

 26 april 2024
Jamaica erkent Palestina
Jamaica erkent Palestina

De regering van Jamaica heeft besloten om de staat Palestina formeel te erkennen.

 24 april 2024

Colofon © 2024