Bekeren

Dries Roelvink hoopt dat zoons rust vinden in islam

Redactie
13 maart 2024 om 17:45
Leestijd 2 minuten
Array

Zanger Dries Roelvink beschouwt het als ‘opmerkelijk’ dat zijn zoons, Dave (29) en Donny (26), interesse hebben in de islam.

In een interview met YouTuber Salaheddine Benchikhi (43), die eerder gesprekken voerde met beide broers in zijn YouTube-reeks ‘De dood, God en het hiernamaals’, benadrukt de volkszanger hoe bijzonder hij deze ontwikkeling vindt. Geloof speelde immers geen rol in de opvoeding van het gezin Roelvink. Hij hoopt dat zijn zoons uiteindelijk innerlijke rust zullen vinden in het islamitische geloof.

Religie was ook nooit aan de tijdens Dries’ eigen jeugd in Amsterdam. Hij zegt tevens dat de tijd om zelf nog tot geloof te komen voor hem voorbij lijkt te zijn op zijn 65e. Waarom hij denkt dat er een leeftijdsgrens bestaat, deelt hij verder niet. Wanneer hij nadenkt over de dood, ervaart hij ‘angst’ voor het onbekende, in tegenstelling tot veel gelovigen die hopen op een hiernamaals.

Voor Dries lijkt de dood eerder als ‘onder narcose gebracht worden en zo blijven’. Hij deelde zijn gedachten over dit onderwerp eerder met voormalig SGP-voorman Kees van der Staaij.

Wat betreft zijn zoons’ interesse in de islam hoopt Dries vooral dat ‘wanneer ze ergens in gaan geloven, ze niet hun leven lang die angst hebben die ik heb, want ik weet dat ze het allebei hebben gehad of nog steeds hebben.’ Hij merkt al enige verandering bij Donny, die meer ‘zen’ lijkt te zijn. In vergelijking worstelt Dave nog met verschillende problemen, zoals verslaving en recente relatieproblemen. Dries ziet een positieve evolutie bij Donny en hoopt dat Dave ook die kant op zal gaan.


Colofon © 2024