Eid al-Adha

President Bulgarije feliciteert moslims met Eid-al Adha

Redactie
29 juni 2023 om 14:52
Leestijd 1 minuut
Array

Rumen Radev, de president van Bulgarije, heeft de islamitische gemeenschap van zijn land gefeliciteerd met Eid.

Hij wenste de Bulgaarse moslims gezondheid, vrede en voorspoed en sprak zijn overtuiging uit dat de Bulgaarse samenleving tradities zal blijven behouden in naam van tolerantie, begrip, goede wil en vooruitgang van het volk.

Vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken, Mariya Gabriel, feliciteerde de gemeenschap eveneens: “Mogen de huizen en harten gevuld zijn met vrede, vriendelijkheid, begrip en voorspoed.”

Bulgarije heeft, op Albanië en enkele landen van het voormalig Joegoslavië na, de grooste moslimgemeenschap van de EU. Iets meer dan 15% van de bevolking hangt de islam aan. Eid al-Adha, ook vaak het Offerfeest genoemd, wordt dan ook veel en uitbundig gevierd.

Eid al-Adha is het feest waarbij herdacht wordt dat profeet Ibrahim (vzmh) bereid was zijn zoon Ishmael te offeren om gehoorzaamheid aan Allah te tonen. Op het laatste moment werd zijn zoon vervangen door het offer van een schaap. Tevens vormt Eid al-Adha de afsluiting van de maand waarin moslims de hadj (bedevaart naar Mekka) verrichten.


Colofon © 2024