Influencer

Andrew Tate blijft voorlopig in hechtenis

Redactie
15 januari 2023 om 17:13
Leestijd 2 minuten
Array

Social media-persoonlijkheid Andrew Tate heeft een verzoek om beëindiging van zijn detentie in Roemenië verloren en zal nog een paar weken in hechtenis moeten blijven.

Tate werd vorige maand samen met zijn broer Tristan aangehouden in het kader van een onderzoek naar beschuldigingen van mensenhandel en verkrachting, iets dat zij overigens met kracht ontkennen. De autoriteiten verdenken het tweetal, samen met twee Roemenen, van het leiden van “een georganiseerde misdaadgroep en seksuele uitbuiting”. De politie zal ‘de groep’ nog 30 dagen vasthouden.

Gisteren werd Tate gezien met een exemplaar van de Koran in zijn hand, terwijl hij geboeid met zijn broer het gerechtshof van Boekarest binnenliep. De advocaat van de Tates, Eugen Vidineac, heeft daar opnieuw gezegd dat zijn cliënten alle beschuldigingen hebben verworpen.

Ondertussen tweette het account van Tate: “Toen Allah zei ‘Ik test alleen degenen die ik liefheb.’ Ik nam de pijn alsof het een eer was – Abu Hurayrah”.

Tate’s account, dat door meer dan 4,4 miljoen mensen wordt gevolgd en zijn belangrijkste sociale media-uiting is nadat hij vorig jaar massaal van elk ander platform werd verbannen wegens “vrouwonvriendelijke standpunten”, plaatste een screenshot van een nieuwsbericht over zijn ziekenhuisbezoek met het bijschrift: “The Matrix heeft me aangevallen. Maar ze begrijpen het niet, je kunt een idee niet doden. Moeilijk te doden.”


Colofon © 2024