Influencer

Andrew Tate bekeert zich tot Islam

Redactie
25 oktober 2022 om 11:16
Leestijd 2 minuten
Array

Andrew Tate, de wereldberoemde influencer, voormalig kickboxer en oud-deelnemer van het programma Big Brother, maakte deze week bekend moslim te zijn geworden.

“Dit is waarom ik moslim ben,” was er te lezen op het account van Andrew Tate op de conservatieve sociale mediasite Gettr.

Aan de bekendmaking ging een video vooraf van een biddende Andrew Tate in een moskee in de VAE. De video die viral ging werd gedeeld door Tam Khan, een voormalig MMA-vechter, die in het bijschrift aangaf dat hij de video filmde en dat Tate ook de shahada had uitgesproken.

“Wat zijn shahada betreft hebben we afgesproken dat we dit niet op social media tonen, omdat mensen zullen beweren dat het enkel bedoeld is als PR-stunt. “Niemand is perfect, maar alhamdhulillah de man heeft een goed hart en zuivere bedoelingen,” schreef Khan.

De populariteit van Andrew Tate was al jaren groot in het Verenigd Koninkrijk maar explodeerde mondiaal op sociale media in 2022. Hij deed boude uitspraken over diverse gevoelige kwesties en wist daarmee een snaar te raken bij velen. Zijn video’s werden miljoenen keren bekeken.

Inmiddels is Tate – door zijn uitlatingen en opvattingen over onder meer vrouwen – verbannen van de meeste grote sociale mediaplatforms, waaronder Facebook, Instagram, YouTube en Twitch.

Tate verschijnt binnenkort in de show van Muhammad Hijab, de bekende moslimpresentator, die eerder controversiële publieke figuren zoals de Canadese professor Jordan Peterson heeft geïnterviewd.


Colofon © 2024