Islam

British Airways introduceert uniform met hijab

Redactie
9 januari 2023 om 11:31
Leestijd 1 minuut
Array

Voor het eerst in bijna 20 jaar heeft British Airways een nieuw uniform in gebruik genomen. Vrouwelijk cabinepersoneel zal vanaf nu jumpsuits kunnen dragen, maar ook de hijab zal optioneel tot het uniform behoren.

De nieuwe werkkleding van de luchtvaartmaatschappij is het resultaat van een vijf jaar durend project van de Britse modeontwerper Ozwald Boateng. Het duurde overigens twee jaar langer dan gepland vanwege de coronapandemie.

Mannen kunnen met de introductie van deze nieuwe garderobe kiezen voor een driedelig maatpak en vrouwen – naast de reeds genoemde jumpsuit en hijab – voor een jurk, rok of broek.

Tegen de zomer zal elke werknemer van het 30.000 man tellende bedrijf in het nieuwe uniform te zien zijn, te beginnen met het technisch- en grondpersoneel.

Sean Doyle, voorzitter en CEO van British Airways, legt uit: “Ons uniform is een iconische representatie van ons merk. Het vertegenwoordigt onze toekomst en het beste van wat het moderne Groot-Brittannië heeft te bieden. We willen dat al onze klanten zich in ons kunnen herkennen en dat bij wijze van spreken al onze klanten ook in ons bedrijven hebben. Middels dit nieuwe uniform proberen we dat meer dan ooit uit te stralen.”


Colofon © 2024